Crazy Copy Center

Open : Monday to Friday 9u00> 18u00
July & August : 9u00 > 16u00

Closed during the 1st week of the Easter holidays
Closed for 2 weeks around Christmas & New Year

Crazy Copy Center 20 jaar
nl - fr - en
contact Crazy Copy Center
copy vub brussel

UW PRINT PARTNER SINDS 1995

Crazy Copy Center is opgericht in 1995 voor de studenten en diensten van de Vrije Universiteit Brussel (VUB) te Elsene.  
Doorheen de jaren heeft Crazy Copy Center doelgerichte investeringen gedaan waardoor het totaaloplossingen aanbiedt op het domein van de printindustrie.
Crazy Copy Center heeft dan ook een groot aantal externe klanten in de regio Brussel. 
De rol van de student,  de printbehoeften in het onderwijs en de socio-culturele non-profit sector staan echter nog steeds centraal.

Crazy Copy is een Digitale Print Room van PrePrint tot afwerking. Onze ultrasnelle printservice levert zowel digitaal kleur en als digitaal z/w werk af van een hoogstaande kwaliteit. In onze productielijn staan ondermeer een Konica Minolta Bizhup Press 1250/P en een Konica Minolta Bizhup Pro C70 HC.

Ons bedrijf heeft een competente staff die u bijstaat in het bekomen van een hoogwaardig afgewerkt product. Indien u nog geen ervaring heeft met printwerk zal ons personeel u op een professionele manier begeleiden.
Uitstekende kwaliteit, snelle leveringen en democratische prijzen zijn een click of een telefoontje van u verwijderd.

Onze shop is gemakkelijk bereikbaar en is centraal gelegen op de campus van de Vrije Universiteit Brussel, pleinlaan 2, ingang 6 of 13, gebouw E, 1050 Brussel.

>> plan Crazy Copy VUB

DIGITAL PRINTING

Onze "high volume" kleur en z/w printers zijn de perfecte oplossing voor snelle "print on demand" opdrachten zoals cursussen, master- en doctoraatsthesissen, publicaties, brochures, flyers en posters.

Files worden rechtstreeks naar de printers gestuurd hetgeen resulteert in scherpe "high quality" prints die veel beter zijn dan de eerste, tweede of derde (her)druk van een "hard copy".

Met hard copies kan je nog wel bij ons terecht voor een "kopietje" maar best kom je met een digitale versie van uw document, opgeslagen op een media naar eigen keuze (usb, mail,dvd, cd,  ...)

Bijna alle PC en Mac bestanden kunnen bij ons geprint worden, toch geven wij de voorkeur aan pdf bestanden.

Er bestaan verschillende gratis pdf writers die men op het web kan vinden (bvb www.cutepdf.com) en die elk bestand kunnen omzetten in een pdf file.

Crazy Copy in het kort:

 • Uitzonderlijke kwaliteit en service van Preprint tot afwerking, snelle levering, scherpe prijzen.
 • verschillende bestandsformaten kunnen bij ons afgedrukt worden (bij voorkeur .pdf)
 • doctoraatsthesissen in 48u, in 24u of "same day" (enkel op afspraak)
 • Full Color en zwart/wit prints van hoogstaande kwaliteit.
 • Email file transfer of file transfer via FTP server
 • Cursussen, master- en doctoraatsthesissen, publicaties, pamfletten, booklets, brochures, flyers, formulieren, uitnodigingen, labels, briefhoofden, bulletins, presentaties, programmaboekjes, printklare geboortekaartjes en trouwuitnodigingen

U VRAAGT, WIJ WERKEN AF

 • INBINDINGEN
 • LAMINATIES
 • BOOKLETS
 • PLOOIEN & RILLEN
 • DVD’s en CD’s BRANDEN en BEDRUKKEN

INBINDINGEN

Voor onze RINGINBINDINGEN gebruiken wij de GBC Magnapunch. Wij bieden drie soorten ringbindingen aan :

 • 21 ronde ringen uit plastic - formaat: A4 – kleur zwart (andere kleuren op bestelling) van 6 mm tot 52mm
 • 3:1 Renz ring wire – metal – silver – van 5.5 mm tot 12.7 mm
 • 2:1 Renz ring wire – metal – silver – van 14.3 mm tot 32 mm

Voor onze THERMISCHE INBINDINGEN met perfect rechte rug hebben wij twee Fastback toestellen staan. Kleur van de banden: zwart of wit (andere kleuren op bestelling)

Buiten ringbindingen en thermische Fastback inbindingen maken wij ook PERFECT SOFTCOVER INBINDINGEN voor PHD’s en andere publicaties. Hiervoor gebruiken we een DUPLO DB-200.

LAMINATIES

HOEZENLAMINEREN doen we met onze GBC 4500 Pro die tot A2 formaat kan lamineren. Standaard gebruiken wij 125μ hoezen maar wij bestellen graag een andere dikte indien gewenst.

Met onze GBC Catena 35 rollaminatiemachine kunnen wij PHD of andere covers LAMINEREN met een MICRO CRYSTAL gloss van 12μ.

DIVERSEN

Onze Konica Minolta high volume printers zijn uitgerust met finishers die kunnen nieten, perforeren, plooien en booklets maken.

Covers en kaartjes RILLEN we met onze volautomatische Morgana 33 autocreaser

Brieven PLOOIEN we met een supersnelle Duplo DF-915.

In onze winkel staan twee snijmachines : een SUNRAY Hydraulic 490P en een IDEAL 4850.

Wij BRANDEN én BEDRUKKEN onze DVD’s en CDR’s met een Primera Disc Publisher.

Download hier onze recentste prijslijst

prijslijst
Dowloaden van Adobe reader Om de prijslijst te openen, te bekijken of uit te printen hebt u Adobe Acrobat Reader nodig.

Klik op het icoontje om Adobe Acrobat Reader te downloaden.

eCOpy

Crazy Copy Center doet al jaren verwoedde pogingen om zijn ecologische voetafdruk zo klein mogelijk te houden en dit door zich milieuvriendelijk op te stellen. Wetende dat de printsector sterk vervuilend is, proberen wij om onze impact te minimaliseren.

1/ mileuvriendelijk papier : Het papier dat wij al enkele jaren gebruiken is Inacopia Office 75 gr afkomstig van gecontroleerde Eucalyptusplantages in Portugal. Wij bezochten de plantages en de fabrieken en stelden vast :

 • De Eucalyptus Globulus boom die gebruikt wordt, levert tot 75% meer papierpulp, zodat minder bomen nodig zijn om evenveel papier te produceren
 • Het is wereldwijd bekend dat Eucalyptus globulus de juiste eigenschappen bezit voor het maken van papier, zoals dikte, stijfheid en opaciteit met een laag ligninegehalte. Hierdoor zijn minder chemicaliën nodig om de kleefstof van de vezels te verwijderen.
 • De Portugel Soporcel groep beheert zijn bossen op duurzame wijze en draagt zorg voor hun behoud en biodiversiteit door een samenwerking met WWF (World Wide Fund for Nature).
  Tegenstanders van de Eucalyptus hebben het regelmatig over de uitdroging van de grond, daar hebben wij niets van gemerkt, er was duidelijk wildgroei merkbaar tussen de Eucalyptus bomen. Voorheen waren het hoofdzakelijk sparren die deel uitmaakten van het landschap, geen groot verlies dus.
 • Bomen worden na het kappen herplant of groeien natuurlijk aan.
 • Grupo Portucel Soporcel is de grootste Portugese producent (60%) van hernieuwbare energie uit biomassa, zij verbranden alle onbruikbare houtresten zoals boomwortels
 • De beheerde bossen fixeren evenveel koolstof als de uitstoot van 1.5 miljoen auto's die de wereld rond rijden.
 • De rechten van de inheemse bevolking en eigenaars (in totaal 200.000 boeren), m.a.w. mensen die hun brood verdienen aan het bos en/of in het bos wonen, worden gerespecteerd
 • De plaatselijke werkgelegenheid wordt aangemoedigd

Omdat de Inacopia Office 75 gr zeer sterk lijkt op een 80gr papier hebben wij besloten om vanaf oktober 2014 alle onze kleine printers en kopieertoestellen te bevoorraden met de Inacopia Office 70gr. D u 5 - e, omdat eenzelfde aantal riemen/non-stop boxen/paletten geproduceerd kan worden met minder natuurlijke grondstoffen en minder afval doet ontstaan, zonder de printkwaliteit en machineperformantie in gevaar te brengen.

Al ons papier heeft een FSC, PEFC, Nordic swan of Blaue Engel label

Blaue Engel Nordic Swan FSC

2/ papierafval gaat bij ons niet verloren :

Wij hebben altijd geprobeerd om onze foutmarge zo klein mogelijk te houden. Overtollig papier dmv foute prints of testprints van techniekers worden aan de studenten meegegeven als kladpapier of via de papiercontainers van de VUB gesorteerd. Wij gebruiken uiteraard geen riemen maar non-stop boxen.

3/ Tönerresten worden opgehaald:

Inkt- en tönerresten zijn zwaar belastend voor het milieu. Crazy Copy doet beroep op NETBrussel om dit giftig afval op een adequate en milieubewuste manier te verwerken. Versleten onderdelen van printers zoals transfers, drums en ovens worden opgehaald door de leveranciers die ze recycleren.

4/ PMD, folie, oude stiften en kurken worden bij ons ingezameld:

In Crazy Copy Center staat niet alleen een PMD vuilbak voor blikjes, plastic flesjes en brikjes maar zijn er ook inzamelpunten voor oude/lege stiften en pennen (www.terracycle.be) en voor kurken van wijn- en champagneflessen (www.recycork.be).

De folie (HDPE, LDPE) die rond de paletten zit, wordt opgehaald door Van Gansewinkel en wordt gerecycleerd.

BIG, BIGGER, BIGGEST

Inkjet prints van superieure kwaliteit worden digitaal geprint op onze 44 inch Canon imagePROGRAF IPF8400S grootformaatprinter en dit vanaf van een PDF, TIFF of JPEG file tegen een resolutie van 2400 x 1200 dpi. De LUCIA EX 8-kleuren inkt (BK, MBK, C, M, Y, PC, PM en GY) geeft een breed kleurenspectrum met uitstekende zwartreproductie.

 • Uitzonderlijke kwaliteit en service, snelle levering, betaalbare prijs.
 • 1 uur productie voor 1 A0 poster
 • Email file transfer of file transfer via FTP server
 • Speciale kortingen voor grote oplages (zie prijslijst)
 • Onze Large format prints zijn geschikt voor :
  • o affiches
  • o posters voor winkelaanbiedingen o Banners (max 0.914m x 18m)
  • Presentaties
  • XXL foto afdrukken
  • Planafdrukken
 • Alle hoge resolutieopdrachten printen wij op 210 gr Photo Gloss papier – alle planafdrukken op coated 120 gr papier

iCopy

Bedrijven, scholen, verenigingen, diensten en secretariaten van de VUB kunnen hun printopdrachten  digitaal aanbrengen via e-mail of uploaden via een ftp server  ( www.yousendit.com , www.wetransfer.com .... ).

Deze opdrachten worden dan, door onze crew, zo snel mogelijk verwerkt.

Voor een invoeging van een dringende opdracht, in onze planning,  neemt u best eerst telefonisch contact met ons op.

U krijgt van ons een berichtje wanneer uw opdracht klaar ligt ter ophaling of wanneer deze door ons wordt geleverd.

iCopy

In  2009 heeft Crazy Copy Center een uniek printcardsysteem ontwikkeld waardoor u sneller, goedkoper en efficiënter kan printen aan één van onze vele printstations in onze printshop.

Met een Personal Print Card, die u in onze winkel tegen een éénmalige kost van 0.25 € kan kopen, kunt u volledig zelfstandig uw eigen printoutput beheren.

Deze kaart werkt als een soort prepaid kaart waarop u volledig vrij, vaste bedragen kan zetten (zie prijslijst). Na het inloggen op ons systeem en het beëindigen van de printopdracht wordt het juiste bedrag automatisch van de kaart afgehaald.

Dankzij het systeem van de Personal Print card kunt u aan goedkope tarieven printen en moet u alleen aan onze kassa zijn voor het heropladen van uw kaart.

Met dit systeem kunt u zelfstandig  in formaat A4 printen, zowel in kleur als in z/w.

check (HIER) het saldo van je Printcard