Crazy Copy Center

Open : Monday to Friday 9u00> 18u00
July & August : 9u00 > 16u00

Closed during the 1st week of the Easter holidays
Closed for 2 weeks around Christmas & New Year

Crazy Copy Center 20 jaar
nl - fr - en
contact Crazy Copy Center

UW PRINT PARTNER SINDS 1995

Crazy Copy Center is opgericht in 1995 voor de studenten en diensten van de Vrije Universiteit Brussel (VUB) te Elsene. Doorheen de jaren heeft Crazy Copy Center doelgerichte investeringen gedaan waardoor het totaaloplossingen aanbiedt op het domein van de printindustrie. Crazy Copy Center heeft dan ook een groot aantal externe klanten in de regio Brussel.

De rol van de student, de printbehoeften in het onderwijs en de socio-culturele non-profit sector staan echter nog steeds centraal. Crazy Copy is een Digitale Print Room van PrePrint tot afwerking. Onze ultrasnelle printservice levert zowel digitaal kleur en als digitaal z/w werk af van een hoogstaande kwaliteit. Ons bedrijf heeft een competente staff die u bijstaat in het bekomen van een hoogwaardig afgewerkt product.

Indien u nog geen ervaring heeft met printwerk zal ons personeel u op een professionele manier begeleiden.

Uitstekende kwaliteit, snelle leveringen en democratische prijzen zijn een click of een telefoontje van u verwijderd.

Onze shop is gemakkelijk bereikbaar en is centraal gelegen op de campus van de Vrije Universiteit Brussel, pleinlaan 2, ingang 6 of 13, gebouw E, 1050 Brussel.

>> plan Crazy Copy VUB

DIGITAL PRINTING

Onze "high volume" kleur en z/w printers zijn de perfecte oplossing voor snelle "print on demand" opdrachten zoals cursussen, master- en doctoraatsthesissen, publicaties, brochures, flyers en posters.

Crazy Copy in het kort:

 • Uitzonderlijke kwaliteit en service van Preprint tot afwerking, snelle levering, scherpe prijzen.
 • Verschillende bestandsformaten kunnen bij ons afgedrukt worden (bij voorkeur PDF)
 • Doctoraatsthesissen in 48u, in 24u of “same day” (enkel op afspraak)
 • Full Color en zwart/wit prints van hoogstaande kwaliteit.
 • Email file transfer of file transfer via FTP server
 • Cursussen, master- en doctoraatsthesissen, publicaties, pamfletten, booklets, brochures, flyers, formulieren, uitnodigingen, labels, briefhoofden, bulletins, presentaties, programmaboekjes, printklare geboortekaartjes en trouwuitnodigingen

HOE - EN MET WAT - WIJ AFWERKEN

 • INBINDINGEN
 • LAMINATIES
 • BOOKLETS
 • PLOOIEN & RILLEN

INBINDINGEN

Voor onze RINGINBINDINGEN gebruiken wij de GBC Magnapunch. Wij bieden drie soorten ringbindingen aan :

 • 21 ronde ringen uit plastic - formaat: A4 – kleur zwart (andere kleuren op bestelling) van 6 mm tot 52 mm
 • 3:1 Renz ring wire – metal – silver – van 5.5 mm tot 12.7 mm
 • 2:1 Renz ring wire – metal – silver – van 14.3 mm tot 32 mm

Voor onze THERMISCHE INBINDINGEN met perfect rechte rug hebben wij twee Fastback toestellen staan. Kleur van de banden: zwart of wit (andere kleuren op bestelling)

Buiten ringbindingen en thermische Fastback inbindingen maken wij ook PERFECT SOFTCOVER INBINDINGEN voor PhD’s en andere publicaties. Hiervoor gebruiken we een DUPLO DB-200.

LAMINATIES

HOEZEN LAMINEREN doen we met onze GBC 4500 Pro die tot A2 formaat kan lamineren. Standaard gebruiken wij 125μ hoezen maar wij bestellen graag een andere dikte indien gewenst.

Met onze GMP QTOPIC-380 ROLLAMINATIEmachine lamineren wij met Polynex GlOSS, MAT of SILKFEEL films.

DIVERSEN

Onze Konica Minolta high volume printers zijn uitgerust met finishers die kunnen nieten, perforeren, plooien en booklets maken.

Covers en kaartjes RILLEN we met onze volautomatische Morgana 33 autocreaser

Brieven PLOOIEN we met een supersnelle Duplo DF-915.

Wij bezitten twee snijmachines : een hydraulische IDEAL 5560 LT Procut en een IDEAL 4850.

DOWNLOAD HIER ONZE RECENTSTE PRIJSLIJST

prijslijst
Dowloaden van Adobe reader Om de prijslijst te openen, te bekijken of uit te printen hebt u Adobe Acrobat Reader nodig.

Klik op het icoontje om Adobe Acrobat Reader te downloaden.

ECOPY

Crazy Copy Center doet al jaren verwoedde pogingen om zijn ecologische voetafdruk zo klein mogelijk te houden en dit door zich milieuvriendelijk op te stellen. De laserprintsector is één van de minst vervuilende sectoren. Desondanks proberen wij om onze impact te minimaliseren.

1 - mileuvriendelijk papier :

Het papier dat wij al enkele jaren gebruiken is Inacopia Office 75 gr afkomstig van gecontroleerde Eucalyptusplantages in Portugal. Wij bezochten de plantages en de fabrieken en stelden vast :

 • De Eucalyptus Globulus boom die gebruikt wordt, levert tot 75% meer papierpulp, zodat minder bomen nodig zijn om evenveel papier te produceren.
 • Het is wereldwijd bekend dat Eucalyptus globulus de juiste eigenschappen bezit voor het maken van papier, zoals dikte, stijfheid en opaciteit met een laag ligninegehalte. Hierdoor zijn minder chemicaliën nodig om de kleefstof van de vezels te verwijderen.
 • De Portugel Soporcel groep beheert zijn bossen op duurzame wijze en draagt zorg voor hun behoud en biodiversiteit door een samenwerking met WWF (World Wide Fund for Nature). Tegenstanders van de Eucalyptus hebben het regelmatig over de uitdroging van de grond, daar hebben wij niets van gemerkt, er was duidelijk wildgroei merkbaar tussen de Eucalyptus bomen. Voorheen waren het hoofdzakelijk sparren die deel uitmaakten van het landschap, geen groot verlies dus.
 • Bomen worden na het kappen herplant of groeien natuurlijk aan.
 • Grupo Portucel Soporcel is de grootste Portugese producent (60%) van hernieuwbare energie uit biomassa, zij verbranden alle onbruikbare houtresten zoals boomwortels.
 • De beheerde bossen fixeren evenveel koolstof als de uitstoot van 1.5 miljoen auto’s die de wereld rond rijden
 • De rechten van de inheemse bevolking en eigenaars (in totaal 200.000 boeren), m.a.w. mensen die hun brood verdienen aan het bos en/of in het bos wonen, worden gerespecteerd.
 • De plaatselijke werkgelegenheid wordt aangemoedigd.

Al onze printers en kopieertoestellen in selfservice draaien op Inacopia Office 70 ipv 75 gr. Deze reductie van 5 g/m² zorgt voor eco-efficiëntie.


Al ons papier heeft een FSC of een PEFC label

FSC

2 - papierafval gaat bij ons niet verloren :

Overtollig papier dmv foute prints of testprints van techniekers worden aan de studenten meegegeven als kladpapier of via de papiercontainers van de VUB gesorteerd. Wij gebruiken uiteraard geen riemen maar non-stop boxen.

3 - Tönerresten worden opgehaald:

Inkt- en tönerresten, versleten onderdelen van printers worden opgehaald door de leveranciers die ze recycleren.

4 - PMD, HDPE-LDPE folie, oude stiften en kurken worden bij ons ingezameld:

De folie (HDPE, LDPE) die rond de paletten zit, wordt opgehaald door Van Gansewinkel en wordt gerecycleerd. Crazy Copy Center is tevens een inzamelpunt voor oude/lege stiften en pennen (www.terracycle.be), kurken van wijn- en champagneflessen (www.recycork.be) en dopjes (www.vriendenderblinden.be)

BIG, BIGGER, BIGGEST

Inkjet prints van superieure kwaliteit worden digitaal geprint op onze 44 inch Canon imagePROGRAF IPF8400S grootformaatprinter en dit vanaf van een PDF, TIFF of JPEG file tegen een resolutie van 2400 x 1200 dpi. De LUCIA EX 8-kleuren inkt (BK, MBK, C, M, Y, PC, PM en GY) geeft een breed kleurenspectrum met uitstekende zwartreproductie.

 • Uitzonderlijke kwaliteit en service, snelle levering, betaalbare prijs.
 • 1 uur productie voor 1 A0 poster
 • Email file transfer of file transfer via FTP server
 • Speciale kortingen voor grote oplages (zie prijslijst)
 • Onze Large format prints zijn geschikt voor :
  • affiches
  • posters voor winkelaanbiedingen
  • Banners (max 0.914m x 18m)
  • Presentaties
  • XXL foto afdrukke
 • Alle hoge resolutieopdrachten printen wij op 210 gr Photo Gloss papier of op coated 120 gr papier.

Richtlijnen voor een Masterthesis

Download de richtlijnen voor een Masterthesis
Maak je online reservatie

1 - RESERVEREN IS AANGERADEN

In drukke periodes (rond de afgiftedata in mei, juni, juli, augustus en december) is het aangeraden te reserveren voor het printen en inbinden van uw thesis en dit via onze reservatietool. Bij niet reservatie en een volle agenda kan het zijn dat u zelf uw thesis zult moeten uitprinten op één van de selfservice printers. Niet gereserveerde thesissen worden door ons geprint aan 0.05€ per z/w print en 0.30 € per kleurenprint. Voor inbinden alleen hoeft u niet te reserveren.

2 - OPMAAK & FORMAAT

Voor Masters met opmaak adhv OFFICE of OPEN OFFICE: Maak uw document altijd op in A4. In veel gevallen staat LETTER ingesteld als standaardformaat. U kunt dit nakijken door, bij OFFICE, naar “Indeling” en “Formaat” te gaan en aan te passen naar A4 indien nodig. Documenten opgemaakt in LETTER-formaat dienen te worden herschaald en zullen bij het printen zowel boven- als onderaan grote witte boorden overhouden.

3 - TWEEZIJDIG PRINTEN?

Indien uw document tweezijdig dient geprint te worden dan moet u blanco ’s toevoegen waar een belangrijke pagina aan de rechterkant moet beginnen: Na een titelblad, na een korte samenvatting, na een hoofdstuk die een oneven aantal pagina’s telt enz... Alle belangrijke pagina’s zoals titelbladen, eerste blad van de inhoudstafel, dankwoord, begin hoofdstuk … moeten dus altijd rechts staan op een oneven paginanummering.

4 - KLEUR OF Z/W?

Indien uw document meer dan 10% kleurenpagina’s bevat dan printen wij deze op de kleurenprinter die automatisch kleuren en z/w detecteert. Alle pagina’s die niet in kleur dienen afgeprint te worden moeten volledig in z/w te zijn want elk microdot in kleur zal worden herkend/geprint en gefactureerd worden als kleurenprint– verwijder dus onnodige blauwe hyperlinks enz….

Gescande tabellen en figuren met alleen grijswaarden dienen in z/w te worden gescand – meestal staan de scanprogramma’s standaard voor kleuren ingesteld. Een z/w figuur gescand als kleur wordt herkend als kleurenprint.

Sommige grijswaarden – zoals grote grijze cijfers bij begin van een hoofdstuk of een fijn grijs lijntje onder- of bovenaan elke pagina - worden door de printer vaak herkend als kleur. Laat daarom eerst een testprint maken.

Indien uw document minder dan 10% kleurenpagina’s bevat dan worden de z/w en kleurenprints apart geprint en dient u zelf de prints samen te voegen.

5 - WIJ PRINTEN ALLEEN PDF-FILES

Waarom? Een pdf-document is als het ware een foto (een beeld) van uw werk. What you see is what you get. Zoals u de pdf ziet op uw scherm zo wordt het document geprint. U moet uw document opslaan als pdf op de computer waarop het document is opgemaakt. Waarom? Omdat OFFICE of OPEN OFFICE-documenten kunnen verschillen van computer tot computer, pagina’s kunnen verspringen, ongekende of speciale lettertypes worden uitgeprint als Times New Roman – kortom OFFICE en OPEN OFFICE-documenten zijn in veel gevallen onstabiel. Sla je document op in één PDF-file of twee indien je het titelblad, meestal een template, er niet bij krijgt.

Richtlijnen voor een PhD

Download de richtlijnen voor een PhD

1 - RESERVEREN IS NOODZAKELIJK

Reserven is noodzakelijk, zowel voor een eerste versie voor de jury als voor de finale versie, voor de verdediging. Kom even langs in onze shop om dit te bespreken. U kan ook reserveren per e-mail.

2 - OPMAAK & FORMAAT

De meest gangbare formaten voor afgeleverde PhD’s zijn: 16X24cm, 17x24cm of B5 maar A4 kan ook natuurlijk. Ideaal is dat het document reeds is aangemaakt in de juiste grootte. Als wij het document moeten verkleinen naar het juiste formaat, dan verkleinen we natuurlijk ook de lettergrootte. Het verkleinpercentage schommelt tussen de 81 en 83%. Font 12 wordt 10, interlinie 1.5 wordt 1.2.

Voor PhD-proefversies met opmaak in A4 adhv OFFICE of OPEN OFFICE: Maak uw document altijd op in A4. In veel gevallen staat LETTER ingesteld als standaardformaat. U kunt dit nakijken door, bij OFFICE, naar “Indeling” en “Formaat” te gaan en aan te passen naar A4 indien nodig. Documenten opgemaakt in LETTER-formaat dienen te worden herschaald en zullen bij het printen zowel boven- als onderaan grote witte boorden overhouden.

LaTeX is het ideale programma voor het schrijven/opmaak van een PhD:

 • Professionele lay-outs zijn gemakkelijk te maken.
 • Het afbeelden van wiskundige formules gaat volkomen vlekkeloos.
 • Gebruikers hoeven enkel een klein aantal commando's te kennen om de structuur te bepalen. Met de layout hoeven zij zich nauwelijks bezig te houden.
 • Ingewikkelde structuren als kruisverwijzingen, voetnoten, een inhoudsopgave en bibliografie zijn met een enkel commando aan te maken.
 • Bij het maken van lange, ingewikkelde documenten blijft alles goed overzichtelijk.
 • LaTeX is gratis (lees meer op: https://pc-en-internet.infonu.nl).

TIP : VRAAG EN GEBRUIK DE TEMPLATE VAN UW COLLEGA’S …

3 - TWEEZIJDIG PRINTEN?

Indien uw document tweezijdig dient geprint te worden dan moet u blanco ’s toevoegen waar nodig: Na een titelblad, na een korte samenvatting, na een hoofdstuk die een oneven aantal pagina’s telt enz... Alle belangrijke pagina’s zoals titelbladen, eerste blad van de inhoudstafel, dankwoord, begin hoofdstuk … moeten altijd rechts staan op een oneven paginanummering.

4 - KLEUR OF Z/W ?

Indien uw document meer dan 10% kleurenpagina’s bevat dan printen wij deze op de kleurenprinter die automatisch kleuren en z/w detecteert. Alle pagina’s die niet in kleur dienen afgeprint te worden moeten volledig in z/w te zijn want elk microdot in kleur zal worden herkend/geprint en gefactureerd worden als kleurenprint– verwijder dus onnodige blauwe hyperlinks enz….

Gescande tabellen en figuren met alleen grijswaarden dienen in z/w te worden gescand – meestal staan de scanprogramma’s standaard voor kleuren ingesteld. Een z/w figuur gescand als kleur wordt herkend als kleurenprint.

Sommige grijswaarden – zoals grote grijze cijfers bij begin van een hoofdstuk of een fijn grijs lijntje onder- of bovenaan elke pagina - worden door de printer vaak herkend als kleur. Laat daarom eerst een testprint maken.

LaTeX gebruikers kunnen deze problematiek ontwijken door de tabellen, illustraties etc.. te definiëren als z/w.

Indien uw document minder dan 10% kleurenpagina’s bevat dan worden de z/w en kleurenprints apart geprint en dient u zelf de prints samen te voegen.

5 - WIJ PRINTEN ALLEEN PDF-FILES

Waarom? Een pdf-document is als het ware een foto (een beeld) van uw werk. What you see is what you get. Zoals u de pdf ziet op uw scherm zo wordt het document geprint. U moet uw document opslaan als pdf op de computer waarop het document is opgemaakt. Waarom? Omdat OFFICE of OPEN OFFICE-documenten kunnen verschillen van computer tot computer, pagina’s kunnen verspringen, ongekende of speciale lettertypes worden uitgeprint als Times New Roman – kortom OFFICE en OPEN OFFICE-documenten zijn in veel gevallen onstabiel. Sla je document op in 1 PDF-file of twee indien je het titelblad, meestal een template, er niet bij krijgt.

6 - COVER (ALLEEN VOOR PHD’S MET SOFTCOVER BINDINGS)

Ideaal is een cover in PowerPoint opgemaakt in formaat SRA3. Wij kunnen u een sjabloon bezorgen voor de volgende formaten: 16x24, 17x24, B5 of A4. Bij gebruik van speciale FONTS dient u deze door te sturen per e-mail of mee te brengen op een USB-sleutel. Na de proefdruk moeten wij de dikte van de rug aanpassen om de zijkant te kunnen bedrukken. Maakt u de cover in een ander programma: voor 100 vel 75gr of 80gr papier (=200 r/v) moet u +/- 1 cm rugdikte rekenen. Bespreek dit met de crew.

7 - PRODUCTIE EN OFFERTES

Wij produceren uw Softcover PhD in 48u (weekend, feest- en sluitingsdagen niet inbegrepen). Het minimum aantal is 10 en de stukprijs per inbinding is 10 € excl BTW, de print op de cover is prijs inbegrepen. Wij kunnen uw PhD in 24u of zelfs 12u afwerken maar dan betaalt u respectievelijk 15 € en 20 € excl BTW per softcover-inbinding. Deze prijzen zijn exclusief de binnendruk.

Offertes worden alleen per e-mail gedaan: crazycopy@vub.ac.be

8 - ISBN

Voor publicaties met een ISBN-nummer dient één supplementaire werkdag (24u extra) te worden voorzien in het productieproces. De door u in te vullen documenten die wij u bezorgen, dienen ten laatste de dag voor de productie aan ons worden terugbezorgd. Wij leveren de pagina met de auteursrechten en maken tevens de barcode aan.

De prijs voor de aanvraag van het ISBN-nummer + de aanmaak van de barcode komt op 100 € excl BTW

9 - DIKKER PAPIER?

Indien gewenst printen wij ook op 90gr (+0.01 € excl. BTW per vel) of 100gr (+0.015 € excl. BTW per vel).